Energie en mobiliteit

Onze consumptie- en verplaatsingspatronen aanpassen aan de huidige energieproblemen.

Tussenpersoon voor dit thema

Waarom actie ondernemen rond energie en mobiliteit?

We verbruiken energie om te leven en om ons te verplaatsen. Alle manieren om energie te produceren, te vervoeren en te verdelen, hebben gevolgen voor de kwaliteit van het water, de lucht, de bodem en -direct of indirect- voor planten en dieren. Daar komt bij dat we leven in een maatschappij die vooral werd opgebouwd rond vervuilende en uitputtelijke energiebronnen die aanzienlijke schade veroorzaken. Het is nochtans mogelijk om beroep te doen op de kracht van biodiversiteit en de ecosysteemdiensten die ze kan leveren om onze energieafhankelijkheid – en tegelijkertijd onze impact op al wat leeft – te verminderen.

Hoe kunnen we tot actie overgaan?

We tonen repliceerbare oplossingen die Kick vzw tot nu toe identificeerde. Maar er bestaan zeker nog andere oplossingen! Aarzel niet om je eigen voorstellen te delen door contact op te nemen met info@kickbelgium.be.

Énergie et Mobilité
Essayer le Vélo à Assistance Électrique gratuitement ou à prix réduit

Essayer le Vélo à Assistance Électrique gratuitement ou à prix réduit

Notre usage de la voiture est une cause directe d’érosion de la biodiversité. En plus d’être source de pollution atmosphérique et sonore lors de son utilisation, la production même d’une voiture est intensive en ressources, et sa mise en circulation nécessite l’artificialisation de nombreux espaces (voieries, stationnement etc.) qui pourraient pourtant être végétalisés si d’autres modes de transport se substituait aux véhicules individuels.

En savoir plus