Rechtvaardige transitie

Een milieutransitie in gang zetten die voor iedereen toegankelijk is en door en voor iedereen werd bedacht.

Tussenpersoon voor dit thema

Waarom is een rechtvaardige transitie nodig?

Een milieutransitie kan pas representatief zijn en door iedereen worden gesteund als ze rekening houdt met de aspiraties, maar ook met de beperkingen van de verschillende spelers en speelsters in de samenleving. Het is dus nodig om een aanpak in gang te zetten waarbij lokale spelers en speelsters van alle leeftijden en uit alle delen van de bevolking de voornaamste drijvende krachten en belanghebbenden van de veranderingen zijn.

Hoe kunnen we tot actie overgaan?

We tonen repliceerbare oplossingen die de vzw Kick tot nu toe identificeerde. Er bestaan zeker nog andere! Aarzel niet om je eigen voorstellen te delen door contact op te nemen met info@kickbelgium.be.

Rechtvaardige transitie
Se former grâce à la « Fresque de la biodiversité »

Se former grâce à la « Fresque de la biodiversité »

L’effondrement de la biodiversité nous impacte toutes et tous. Mais combien sommes nous à comprendre comment cela fonctionne ? Si nous voulons faire face, il nous faut d’abord comprendre l’importance de la biodiversité, les pressions qui pèsent sur elle mais aussi les conséquences directes de sa disparition sur notre alimentation, sur notre air, sur nos médicaments, en bref… sur nos vies !

En savoir plus