Bedrijven

Wil je je bedrijf ontwikkelen om zo goed mogelijk het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen en tegelijk zinvol te zijn voor je teams? Overweeg je de introductie van een beleid rond maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid in je bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag!

Vele bedrijven zouden graag hun werking aanpassen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van hun klanten en medewerkers om oog te hebben voor het klimaat en de leefomgeving. Maar hoe begin je daar aan en hoe krijg je als bedrijf een zicht op de meest doeltreffende en betaalbare maatregelen? En waar vind je bekwame en gemotiveerde partners om dit te realiseren?

Om tegemoet te komen aan die hulpvraag en alle spelers en hulpmiddelen die de biodiversiteit kunnen bevorderen met elkaar te verbinden, werd Kick vzw opgericht. Kick bevordert de groei van een Biodiversiteitsbeweging binnen jouw gemeente en bouwt aan een netwerk van lokale spelers die de biodiversiteit een kickstart willen geven: Burgers, verenigingen, bedrijven, scholen, organisaties en openbare instellingen die dezelfde zorg om onze leefomgeving delen en samen elkaar kunnen versterken en met Kick als sideKick de uitdagingen mbt biodiversiteitsherstel willen aan gaan. Ook joùw bedrijf kan hierin een belangrijke rol spelen.

Elke ondernemer is in staat om rendabiliteit en respect voor het leven en de omgeving met elkaar te verzoenen! De oplossingen zijn er. Daar hoef je geen ambities of fortuinen voor op te offeren.

Een Biodiversiteitsbeweging met talloze kansen

Door actief deel uit te maken van de Biodiversiteitsbeweging binnen jouw gemeente, word je zelf een gangmaker van de veranderingen die je in je regio en in je eigen bedrijf hoopt te zien. Je krijgt de kans om je onderneming én je waarden in je gemeente te verankeren en je doelgroepen beter te bereiken, terwijl je tegelijkertijd meer zin geeft aan het werk van je medewerkers. Door concrete biodiversiteitsbevorderende acties te steunen, bouw je aan je positieve zichtbaarheid en aan je netwerk!

Is het echt zo eenvoudig?

Door je aan te sluiten bij de Biodiversiteitsbeweging, kan je deelnemen aan thematische workshops die door Kick vzw gefaciliteerd worden. Op die manier neem je actief deel aan het bepalen van concrete en meetbare oplossingen om de biodiversiteit in je gemeente en voor jouw bedrijf te bevorderen.

Vervolgens helpt Kick om die oplossingen toe te passen en als een echte sideKick projecten mee te coördineren. Kick zorgt ook voor een vlottere toegang tot de nodige financiële of menselijke middelen om de uitrol mogelijk te maken.

Samenwerking initiëren

Kick mobiliseert en verbindt om samen een duurzame biodiversiteitsbeweging te vormen.

Oplossingen delen

Kick verzamelt en deelt concrete en meetbare oplossingen om de biodiversiteit te bevorderen.

Toegang tot de nodige middelen faciliteren

Kick onderzoekt en faciliteert de toegang tot middelen die bijdragen tot de implementatie van biodiversiteitsprojecten.

Concrete resultaten

Naargelang je eigen beschikbaarheid en je affiniteit met de zeven thematische drijfveren van Kick kan je jezelf een beetje, hard of passioneel inzetten voor biodiversiteit! Ontdek hieronder enkele acties die al door andere bedrijven werden uitgewerkt.

Burgers­Openbare instellingen­VerenigingenScholenBedrijvenGrez-DoiceauNews
Grez-Doiceau : un moment Kick et une rencontre avec Olivier Hamant pour renforcer la robustesse du territoire et de sa biodiversité !

Grez-Doiceau : un moment Kick et une rencontre avec Olivier Hamant pour renforcer la robustesse du territoire et de sa biodiversité !

Mardi 31 octobre, à l’Ecole de Clown, il y a eu de belles rencontres. Pierre Portevin rencontrait Olivier Hamant pour nous aider à envisager le passage de la course à la performance à la quête de robustesse. 167 personnes en ligne et une trentaine de gréziens dans...

En savoir plus

News­Openbare instellingen­VerenigingenChaudfontaineBurgersScholenBedrijven
Mobilisation pour la biodiversité : 4 actions pour embellir Chaudfontaine

Mobilisation pour la biodiversité : 4 actions pour embellir Chaudfontaine

6 ateliers thématiques, 63 pistes d'actions, et maintenant ? Dans un effort conjoint visant à restaurer la biodiversité sur le territoire, la Commune de Chaudfontaine et l'asbl Kick Belgium sont fiers de présenter quatre actions clés sélectionnées minutieusement...

En savoir plus

Geëngageerde gemeenten

De lokale Kick-coördinatoren begeleiden sinds september 2021 een aantal pilootgemeenten bij hun participatieve aanpak om concrete projecten te bepalen die biodiversiteit bevorderen en de uitvoering ervan te faciliteren.

Rochefort

Amay

Chaudfontaine

Grez-Doiceau

De oplossingen bestaan, nu is het tijd om ze te realiseren.

Kick verzamelt en deelt concrete en meetbare oplossingen om de biodiversiteit te bevorderen.

Iedereen kan voortaan in de Bibliotheek oplossingen vinden die in zijn of haar eigen regio toegepast kunnen worden en met behulp van Kick vlot uitgerold kunnen worden in de betrokken gemeente.

Kick verzamelt en deelt concrete en meetbare oplossingen om de biodiversiteit te bevorderen.

De oorzaken van biodiversiteitsverlies aanpakken